Klassisk hummus

Kikerter har en lav glykemisk indeks (GI), som betyr at det påvirker blodsukker i liten grad. Hummus er et nydelig tilbehør til hva som helst egentlig, og et sunt alternativ til mindre blodsukkervennlige, og vanlige matvarer som pasta, ris og potet.
Dette trenger du til 4 porsjoner:
250 g kikerter, ferdig kokte
1 halv ts natron
2-3 fedd hvitløk, presset
havsalt, kvernet eller Himalayasalt
pepper, nykvernet
1 halv dl Tahiti (sesamfrøpuré)
2 ss vann
1 halv dl olivenolje, økologisk
2-3 ss sitronsaft, friskpresset
bladpersille, hakket, eller andre urter du liker
paprikakrydder
Slik gjør du:
1. Ha kikertene i en stor bolle, og hell på rikelig med vann. Ha i natron, rør godt og la kikertene stå natten over.
2. Hell av bløtevannet, og skyll kikertene. Ha dem i en kjele, hell på rikelig med vann og kok kikertene til de er helt møre (ca 1 time). Hell av kokevannet, og la kikertene renne av i et dørslag.
3. Mos kikertene i en kjøkkenmaskin. Bland deretter i hvitløk, salt og pepper.
4. Løs opp tahinien i vannet. Ha den oppløste tahinien i kikertmosen, litt om gangen, mens du rører. Fortsett å røre, og tilsett olivenolje og sitronsaft vekselvis, til du får en glatt puré. Dekk til og la hummusen stå kjølig i noen timer før servering. Ringle over noen dråper olivenolje, og dekorer med urter, gjerne finhakket persille, litt paprikakrydder og server.
Kost-Terapi Anna Ingwardo